Bestellingen die geplaatst zijn op werkdagen voor 14:00u worden dezelfde werkdag verwerkt en verzonden (grote oplage in overleg). We adviseren om bestellingen 1 – 1,5 week van te voren te plaatsen om eventuele teleurstelling bij postvertragingen door drukte te voorkomen. Meer over verzenden / besteladvies »

Let op: In verband met de Kerstperiode zijn wij gesloten tot en met 1 januari. Bestellingen geplaatst zijn voor deze tijd zijn volgens planning verwerkt en verzonden. Heb je een vraag over een reeds verzonden bestelling? Neem dan contact met ons op! Vanaf 2 januari staan we weer fris en fruitig voor je klaar. Lees meer over onze Kerstsluiting »

Howto: Slagroom fototaart met print op frosting sheet

Lees ook altijd de uitgebreide gebruiksaanwijzing »

Frosting sheet is prima te gebruiken op slagroom, creme of kwark / bavaroise:

Frosting sheets kunnen rechtstreeks worden gebruikt op roomsoorten, zoals slagroom, (boter)crème en kwark / bavaroise. Hierbij smelt de print als het ware samen met de ondergrond.

De werkwijze, stap voor stap:

  • Strijk de roomsoort zo glad mogelijk uit
  • Strooi een dun laagje (gezeefde) poedersuiker op de plek waar je de print gaat plaatsen
  • Verwijder het plastic schutvel. Gaat de frosting sheet niet gemakkelijk van het schutvel? Plaats de print dan eerst maximaal 1 minuut in de vriezer.
  • Plaats de print voorzichtig op de gewenste plek.
  • De print “versmelt” na enige tijd met de ondergrond

Tips:

  • Verstevig minder stevige roomsoorten, bijvoorbeeld slagroom, met klopfix of gelatine
  • Laat voor het plaatsen van een sheet een kwark/bavaroise onderlaag altijd eerst in de koeling/vriezer opstijven
  • Gebruik frosting sheets bij voorkeur niet op een gespoten toef, bijvoorbeeld op een cupcake. De frosting sheet neemt na verloop van tijd namelijk de vorm van de toef aan. Je kunt de print wel plat op de toef leggen en daarna voorzichtig aandrukken (platdrukken) met een schone en droge smoother (of een ander glad keukengereedschap)
  • Bij roomsoorten kan het resultaat minder scherp uitpakken. Gebruik voor een scherper resultaat marsepein of rolfondant als ondergrond

Bewaartip:

De frosting sheet is erg gevoelig voor vocht en kan niet worden bewaard in de open lucht, in de koelkast of vriezer, of op een zonnige plaats. Bewaar de print:

  • In de oorspronkelijke verpakking (hoesje + envelop) om uitdroging te voorkomen
  • Op een droge, donkere plaats (b.v. in een keukenkastje) bij een maximum temperatuur van 20 graden Celsius
  • Dek de taart-met-print nooit af met huishoud- of aluminiumfolie

Bewaar je de sheet volgens bovenstaande aanwijzingen, dan is deze minimaal 3 maanden houdbaar.

Algemene tips:

  • Let op: Zorg dat de print niet vochtig wordt. Werk daarom met schone en droge handen en gereedschappen
  • Om condensvorming te voorkomen adviseren we om de taart met de aangebrachte print te koelen in een kartonnen taartdoos zonder plastic kijkvenster. De condens zal dan in het karton trekken in plaats van neer te slaan op de print.
  • Voor het gemakkelijk verwijderen van het schutvel is het handig de sheet maximaal 1 minuut in de vriezer te leggen
  • De vellen worden ongesneden geleverd, je kunt de prints op maat knippen met een droge en schone schaar. Voor rondjes is het gemakkelijk een papierpons te gebruiken. Deze kun je bij de meeste hobbywinkels verkrijgen in diverse vormen en formaten.
  • Is de print te groot voor je traktatie, knip deze dan op maat met een droge en schone schaar.
  • Knip kleinere vlakken of stroken eerst uit de sheet. Verwijder daarna pas het schutvel. Gebruik bij voorkeur niet meer dan 2 tot 4 plaatjes tegelijk. Naarmate de sheet warmer en daardoor slapper wordt, neemt de kans op beschadigingen bij het verwijderen van het schutvel toe
  • Heb je nog niet eerder met frosting sheets gewerkt? Oefen dan, indien mogelijk, eerst met een klein stukje van de sheet. Op die manier kun je op je gemak en op kleine schaal onderzoeken hoe de sheet reageert op de ondergrond waarmee je werkt.