Lees ook altijd de uitgebreide gebruiksaanwijzing »
Ouwel is prima te gebruiken op chocolade ganache:
De werkwijze, stap voor stap:
- Giet de gesmolten chocolade of ganache over de taart of koek.
- Plaats de ouwel afbeelding zodra de chocolade iets is afgekoeld en begint te stollen.
- Ouwel kan mogelijk gaan krullen. Zorg er daarom voor dat de randen van de print goed hechten.
Bewaartip
Ouwel is erg gevoelig voor vocht en kan niet worden bewaard in de open lucht of op een zonnige plaats.
Bewaar de ouwel daarom:
- in de oorspronkelijke verpakking (hoesje + envelop)
- op een droge, donkere plaats bij een maximum temperatuur van 20 graden Celsius
De ouwel is op die manier 12 maanden houdbaar. Ouwel kan niet worden ingevroren.
Algemene tips:
- Om condensvorming te voorkomen adviseren we om de taart met de aangebrachte print te koelen in een kartonnen taartdoos zonder plastic kijkvenster. De condens zal dan in het karton trekken in plaats van neer te slaan op de print.
- Dek de taart-met-print nooit af met huishoud- of aluminiumfolie.
- De vellen worden ongesneden geleverd, je kunt de prints op maat knippen met een droge en schone schaar. Voor rondjes is het gemakkelijk een papierpons te gebruiken. Deze kun je bij de meeste hobbywinkels verkrijgen in diverse vormen en formaten.
- Is de print te groot voor je traktatie, knip deze dan op maat met een droge en schone schaar.